„Злобниот“ часовник кој свири: „Јакоб & Ко“ брилијантни

Часовникот дури може да пушти музика од овој филм, на ваше барање…

Кажете здраво на вашиот нов малечок пријател: злобниот луксузен часовник, кој е заснован на филмот на Брајан де Палма, Scarface . Овој модел содржи доволно екстраваганција, што ќе го украде вниманието на секој што го гледа. Тоа е дело на марката „Јакоб & Ко“, кои навистина дадоа се‘ од себе кога го дизајнираа.

Продолжувајќи ја приказната од познатата колекција „Опера“, на овој модел му е дадена интегрирана музичка кутија со 120 ноти и може да емитува навистина фантастична песна. Со притискање на копче на десет часот, часовникот започнува да емитува тема за Боливија од оваа криминална драма, додека целото бирање се ротира 120 степени.

Понатаму, кинематските референци може да се видат под куќиштето на кристалните куполи од сафир. Постои црно лакирано пијано изработено од 18-каратно злато - нејзините дирки се движат кога музиката се активира, заедно со светло црвената табела со силуетата на Тони Монтана.

Механизмот има турбилон што ротира за 24 секунди на едната оска, осум секунди од друга и седумдесет и две секунди на третата. На средина на механизмот е розов златен глобус кој го отсликува оној што можевме да го видиме на влезот на вилата на Тони Монтана.

Бидејќи енергетската резерва на механизмот и музичката кутија се одвоени, часовникот може да работи 42 часа, додека музичкиот дел може да се активира три пати пред да се сврти гама плугот.