Цел живот правиме погрешно: Ќе се изненадите како правилно треба да ги отворите конзервите (ВИДЕО)

Доста често користиме козерви со храна, некои се полесни, а некои навистина комплицирани за отворање. И во двете варијанти, повеќето од нас го прават тоа сосема погрешно

Конзервите се обично метални садови со херметички затворен капак за да се зачува свежината на храната или пијалокот. Повеќето метални конзерви имаат внатрешен раб кој може да се пробие со отворач за конзерви или нож, многу е важно да се внимава при отворањето и да се внимава да не се повредите на рабовите или остатоците од капакот.

На Твитер, една жена објави видео како отвора лименка со снтнта (тоа е навистина збор за мала кука или отворач за конзерви).

Таа прво ја врти, а потоа ја влече, за лесно и без истурање да ја отвори конзервата.


@lovetheheartbreakprince #iwastodayyearsold #iwastodayyearsoldwhen #iwastodayyearsoldwhenilearned #funny #relatable #didyouknow #didyouknowthis #howtoopenacan

Извор: krstarica