ЧУДО ОД ДЕТЕ: Марко на 2 години читал, знаел каде се Јапонија и Индија, а сега има свои композиции

Марко Живковиќ е 7 - годишно момче од Нови Сад, кое на 2 години има научено да чита и пишува, а на географските карти уште тогаш се снаоѓал многу подобро од голем број основци. Марко денес има нови полиња на интерес и нови таленти, меѓу кои и дарбата за музика, благодарејќи на која овој мал генијалец започнал да компонира уште на 3 години. 

Приказната за ова момче е објавена во емисијата „Квадратура круга“, која се емитува на РТС.

Пред 5 години, кога имал само 2 години, ова неодоливо момче пред камерите на РТС читал испишани реченици на кирилица, без ниту една грешка. Покажувал и каде се наоѓа Јапонија, но и ја поправил мајка му кога кажала дека оваа држава се наоѓа во Европа.

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ НА ХАШТАГ