Интервју со Олга Николовска: Харизматичната сила зад MINTIns Home

Како започна Вашата приказна со градење на кариера како осигурителен брокер?

Отсекогаш сум имала желба да им помагам на луѓето и да наоѓам решенија за нивните проблеми. Не станав доктор, но избрав професија која им создава безбедна иднина и помалку стрес доколку се најдат во неприлика во животот. И навистина сум среќна со мојот избор.

Колкав период сте во MINTIns?

Се приклучив на Mint Insurance веднаш по нивното појавување на македонскиот пазар. Работев претходно за друга компанија. Ме привлече нивниот иновативен пристап и револуцијата во брокерскиот свет која ја применуваат. Тука сум веќе една година и пол и можам слободно да кажам дека е ова едно возбудливо патување.

Што ја прави Mint Insurance различна од конкурентниот осигурителен пазар?

Ова е компанија која го става клиентот на прво место. Нудиме персонализирани решенија за осигурување кои ги задоволуваат уникатните потреби на секој клиент. Нашиот тим е посветен на обезбедување исклучителни услуги и ние постојано бараме иновативни начини за подобрување на нашите понуди. Овој пристап насочен кон клиентот ни помага да градиме силни, трајни односи со нашите клиенти.

Можете ли да споделите незаборавно искуство или успешна приказна?

Во нашата компанија имаме пакет за осигурување на домаќинството Минт Инс ДОМ (MINTINS Home). Овој пакет е креиран да го обезбеди вистинското ниво на покриеност по прифатлива цена од само 234 мкд месечно, осигурувајќи дека домовите на нашите клиенти се соодветно заштитени.

Пакетот Минт Инс ДОМ вклучува повеќе варијации во однос на покритија и согласно потребите на нашите клиенти, а во консултација со нив, проценуваме кој пакет најдобро одговара на нивните специфични барања.

Цврсто верувам дека осигурувањето на домаќинствата е една од најдобрите инвестиции за заштита и безбедност на домот.

Можам да споделам неодамнешен пример кој ја нагласува вредноста на нашиот Минт Инс ДОМ пакет. Тоа беше помагањето на едно семејство да се опорави по една голема загуба. Во пожар им е тешко оштетен домот, а ситуацијата беше тешка. Нашиот тим работеше неуморно за да обезбеди брзо обештетување, а ние ги поддржувавме на секој чекор од патот. Да се ​​видат како ги обновуваат нивните животи и да се знае дека игравме улога во тој процес, беше неверојатна среќа за нас како тим.

Можам да кажам дека ова е пример за нашата посветеност кон нашите клиенти и придобивки од поседувањето стабилна полиса за осигурување на домаќинството како МинтИнс Дом.

Познати сте по вашата харизма и страст за вашата работа. Што ве мотивира секој ден?

Искрено го сакам тоа што го работам. Осигурувањето е повеќе од само полиси и премии, се работи за заштита на животите на луѓето и нивната иднина. Секој ден имам позитивно влијание врз нечиј живот и тоа е неверојатно мотивирачко. Дополнително, работата со фантастичен тим како овој на Mint Insurance е инспиративно.

Надвор од работата, како се опуштате и кое е вашето хоби?

Верувам во одржување на балансиран начин на живот, па така се грижам да имам квалитетно време со моите драги луѓе приватно. Обожавам активности на отворено, тука го имам секогаш друштвото на мојот миленик Тото раса бишон, кој ми е најголемата релаксација. Јас сум исто така страствен читател и уживам во истражување на различни жанрови на литература. Сакам убави места за излегување со пријателите и доста патувам.

Како ја гледате иднината на осигурителната индустрија, особено со брзиот технолошки напредок?

Иднината на осигурувањето е неверојатно возбудлива, особено со доаѓањето на новите технологии. Дигитализацијата го трансформира начинот на кој комуницираме со клиентите и управуваме со концептите на осигурување кои ги имаме. Во Mint Insurance не само што ги прифаќаме овие промени за да обезбедиме поефикасни и персонализирани услуги, туку сме и пионери за многу од нив. Финтек како концепт е ДНК на нашата компанија Mint Fintech Group. Верувам дека технологијата ќе продолжи да го подобрува искуството на клиентите и да отвори нови можности за индустријата.


Конечно, каков совет би им дале на младите професионалци кои се стремат да градат кариера во осигурителната индустрија?

Мој совет би бил да останете љубопитни и отворени за учење. Осигурителната индустрија е огромна и постојано се развива, така што секогаш има нешто ново да се открие. Клучно е градењето силни односи со клиентите и колегите, како и одржувањето на високо ниво на интегритет и емпатија. Што е најважно, најдете радост во она што го правите, а успехот ќе следи.

 Пр објава