КУПИ ЧОРАПИ ОД КИНЕЗИ И НАЈДЕ СТРАШНА ПОРАКА ВО НИВ: Го пријави целиот случај во полиција, а еве што беше напишано

Еден млад човек од Њукасл, Шекил Акбар, купил црни памучни чорапи и таму пронашол необична порака. Пораката е напишана на кинески јазик, а ја напишал затаворник кој ги изработил. Шекил успеа да ја преведе содржината на пораката на англиски јазик и виде дека станува збор за повик за помош.

Еве што вели пораката:

„Јас се викам Динг Тингкун. „Имам 39 години и погрешно ме обвинија за измама и уцена и ме осудија на три години затвор на 28 јуни 2014 година. Сè се случи затоа што патував во Пекинг за да пријавам случаи на корупција“, се наведува.

Тој исто така пишува дека ја обжалил пресудата до судот и дека во моментов се наоѓа во областа Лингби каде го мачат. Тој замолил кој ќе ја најде пораката да му ја испрати на кинескиот претседател или премиер.

„Се чини дека оваа личност ризикуваше многу да го напише ова. Сето тоа ми пречеше кога го прочитав “, рече Шакил. Сепак, портпарол на компанијата што продава чорапи изјави дека сè е наместено бидејќи слични пораки се појавиле низ целата земја. Акбар не е единствениот кој меѓу чорапите пронашол порака со иста содржина.

Наскоро беше утврдено дека писмото навистина го испратил еден затвореник. Иако немаше докази кои би докажале дека токму Тингкун ги пишувал писмата, порталот Базфид наиде на записи од споменатото судење од 2014 година. Деталите се согласуваат со она што е наведено во пораката.

Одреден Динг може да се најде на кинеската социјална мрежа QQ, иницирајќи петиции за неговиот случај. Патем, неколку луѓе ширум светот ја најдоа истата порака во чорапите и сè беше потпишано од Тингкун.


(Извор: Курир)