Маж (45) открива: Еве поради што ја напуштив жената! Лавот никогаш нема да биде дома!

Жени, грешите ако навистина верувате дека мажите, оставајќи ве, ги бркаат оние жени кои мирисаат на ново, се поубави и посекси од вас!

Ова навистина не е вистина! За повеќето мажи ќе ви кажам дека сексуалноста и убавината немаат никаква врска со тоа.

Вистинската причина зошто мажот ја напушта сопругата е запоставувањето! Мислам дека тоа е занемарување и сите го знаат тоа. Ниту еден нормален маж нема да се осуди на доживотен затвор покрај жена која го запоставува.

Зошто да дозволи да не го почитуваат, мислејќи дека сето тоа ќе го проголта? Дека ќе издржи, дека ќе преживее и дека нема да се навреди? Само, eте, затоа што е маж!

Не, драги жени, сите вие ​​правите миленичиња од вашите сопрузи! Ако продолжите така да се однесувате со нив, ќе ве остават! Плашете се од оние кои само молчат и страдаат...

Човекот е лав, ѕвер, никогаш не може да биде куче!

Друга причина зошто мажите ги напуштаат своите сопруги е инвазијата на нивниот личен простор! И тоа е многу важно!

Жените мислат дека ако мажот е во брак со вас, води љубов, јаде, спие со вас, дека не мора да има свој личен простор, слободно време и дека секој негов чекор мора да биде под строг надзор.

Ако мислите така, морам да ви кажам дека твојот човек ќе трча до крајот на светот, во тотален пекол само за да си ја ослободи душата! Како би дишел!

Дури и ако имате деца со него, ако сте во брак десет или повеќе години, тоа не е причина да го врзувате за себе, бидејќи тоа може да значи само едно: крај!

Секој човек мора да има свое катче, свој мир, свое време за тишина и релаксација...

Ја разбирам твојата потреба да се врзуваш за машко тело и душа, но таквата блискост расипува се!

Третата причина зошто мажот ја напушта сопругата е неблагодарноста! Те облекува, те храни, ти купува цвеќиња и се што ти треба, а ти тоа го земаш здраво за готово?!?!

Драга сопруго, тешко е да се заблагодарам???

Ве молиме драги дами, и ние сме луѓе - однесувајте се кон нас со почит.

Кажете ни „благодарам“ и ќе направиме се за вас!

Четвртата причина зошто мажот ја напушта сопругата е затоа што таа се запуштила себеси. Дека се запоставила себеси. Десет години во брак не ви дава право да престанете да се депилирате! Грижете се за вашето тело, користете парфем и облечете се така што вашиот маж ќе се заврти и ќе ве погледне кога ќе поминете покрај него.

Ако вашиот сопруг се гледа со други жени, никогаш не сфаќајте го тоа лесно. На твојата безгрижна реченица: „Нека гледа...“, повнимателно ќе погледне друга ...

Петтата причина е одбивноста. Тоа е најстрашната од сите причини. Доаѓа тој момент кога сфаќа дека не те сака. Во тој случај, само пуштете го. Секој има право на грешка, колку и да звучи горко, секој може да биде погрешен избор на другиот.

Ако вашиот маж не ве сака и е само со вас од навика, веднаш излезете од таа приказна, не ви е напишана.

Шестата причина зошто мажот ја напушта сопругата е - нерасположението. Секогаш е лута, незадоволна, тажна... Тогаш мажот не брза да се врати дома. Со текот на времето, тој ја напушта куќата, сопругата и семејството.

Жената треба да биде празник, радост, енергија, машка сила...

Жената треба да биде личноста кон која трчате да ја запознаете, желни со неа да ја споделите вашата среќа, успех, задоволство ... А ако жената му ја одземе машката радост, виталност, среќа, тој засекогаш ќе ја остави.

Веројатно жени ќе коментираат за овој текст, тврдејќи дека сум напишал глупости. Ќе речат дека мажот се врти по убаво здолниште, убави нозе, по заводлива жена...

Јас сум маж и знам дека ниту еден маж нема да го раздели кратко здолниште од жената што ја сака и со која е среќен дома. И тоа е вистина. Мажите ќе ме поддржат!Foto: Unsplash / Mladen Milićević