Најголемото куче на светот, високо над два метри: Неодамна собори уште еден рекорд

Ова е за изненадување!!!

Сопствениците на Фреди даваат околу 500 евра месечно за неговата храна.

Кучето Фреди го собори светскиот рекорд во 2017 година, кога беше прогласен за највисоко куче на светот. Кога се исправи на задните нозе, достигнува висина од 2,13 метри, што е за седум и пол сантиметри повисоко од просечниот кошаркар.

Звучи неверојатно, но Фреди повторно влезе во Гинисовата книга на рекорди минатиот месец. Овој пат како најстарото живо куче од сортата Велики Дане - германска раса домашно куче, пренесува Cdm.me.

извор:telegraf.rs