Нема да ви се верува: Ова ли е истиот Расел Кроу? + 50 килограми здебелен

Иако, го памтиме по улогата во филмот „Гладијатор“, но и по совршениот изглед за таа улога, актерот Расел Кроу денес не изгледа ниту приближно како некогашниот мускулест маж..

Некогаш мускулест и затегнат, актерот денес е непретпознатлив. Откако во јавноста се појавија фотографии, познатиот актер е навистина тешко да го препознаете.

Актерот секако поинаку изгледа во однос на сите трансформации на кои сме навикнати да го гледаме, посебно во однос на улогата на генералот Максимус во „Гладијатор“.


Расел тогаш мораше напорно да вежба, и тоа по четири часа дневно за да го достигне потребното тело за ликот Максимус.