Ова се ненаситни сексуални машини кои го користат нашето тело како кревет

Истражувачите неодамна претставија нови наоди поврзани со грините кои живеат на нашата кожа и имаат секс додека спиеме...

Како што функционираат, овие мали „копилиња“ оргираат насекаде низ нас додека спиеме цврсто и се множат како луди на трепките и брадавиците, но ако ги гледаме работите од поволна страна - барем некој има доволно секс.

Бубачки со осум нозе живеат во нашите пори и се движат низ нашите тела, меѓу нашите лица и брадавиците со надеж дека ќе најдат партнер, што ги прави нашите тела еквивалент на ноќен клуб кој организира состаноци и забава за возрасни. Геномот на грините е изолиран за прв пат во историјата од страна на научниците од Универзитетот Ридинг, кои во нивната најнова студија открија дека овие бубачки сега ослободуваат непотребни гени и клетки како резултат на сè што се случува на површината на нашата кожа.

Иако овие „инсекти“ се со големина од само 0,3 милиметри и не можеме да ги видиме со голо око. Еден од истражувачите, д-р Александра Пероти, објасни дека грините имаат различни генски распореди во споредба со другите слични видови, поради нивната адаптација на животот скриен во нашите пори.

Сепак, промените на ДНК резултираа со сосема невообичаени физички карактеристики и однесување кај грините. Научниците забележале дека овие паразити мора да преживеат со минимална количина на протеини, што предизвикува нивно ослободување од непотребни гени и клетки.

Ова се суштества на ноќта, па кога ќе се стемни и ќе посакате да легнете, потпрете ја главата на перницата и овие мали злобници веќе се подготвени да тргнат во потрага по своите партнери и сексуалниот судир се случува на вашите трепки или брадавици. Грините не се премногу пребирливи, нивната активност е директно поттикната од мелатонинот што го лачи нашата кожа, директно помагајќи им да бидат поиздржливи во текот на ноќта.