Русин си направил монтажен базен во дворот долг 8м: Соседите му завидеа кога го видеа ова (ВИДЕО)

Како што се приближува топлото време, време е да размислите како да создадете атмосфера во вашиот двор

Монтажните базени станаа многу популарни во последниве години. Речиси и да нема куќа која нема базен. Меѓутоа, доколку размислувате дали да купите некој од понудените, погледнете како Русите прават базени во двор.

Овој човек прво ја измерил површината за базенот. Потоа ја изградил рамката на базенот со штици, а потоа ги зајакнал рабовите со дрвени столпчиња и жица.


Доби базен долг 8 метри и широк 3 метри. Длабочината на базенот е 1,20. Единствен проблем е одводот, но и филтрирањето на базенот.

Кога размислувате како да ги решите овие два проблема, можеби овој базен не е лошо решение? Барем за една сезона.

Погледнете како изгледаше правењето на овој базен:


Foto: Printscreen/youtube