Сиромашни или богати: Сега веќе се знае кои мажи се подобри љубовници

Многумина не веруваат во ова, но науката вели дека има докази дека мажите со потенки паричници всушност се подобри во кревет. Што тоа мажот без пари умее, а богатиот тоа не го знае? Експертите велат дека го знаат одговорот.

Тие се обидуваат да ја надоместат „маната“

"Сиромашните во кревет даваат се од себе за да го надополнат она за што жената може да ги обвини. Кога мажот има помалку приход од партнерката, тој ќе одлучи да и покаже дека е импресивен на други начини, а во најголем дел за тоа ја избираат спална соба". објаснува сексологот Аријана Jарет.

Тие се помалку нервозни за работата

„Ова секако не значи дека мажите треба масовно да дадат откази за да го подобрат срксуалниот живот, но тоа дефинитивно треба да ги охрабри да се залагаат за еднаквост на приходот за самите мажи и жени“, вели Џејн Хана Еделштајн.

Шансите за измама се помали

Друга студија открила дека колку луѓето се повисоко на социјално скалило, толку е поголема веројатноста да го измамат партнерот. А нема поголема причина жената да се олади од прашањето „со која љубовничка е сега“, додека го чека дома.

Помалото его

Мажите кои имаат значително поголеми приходи од жените, честопати си даваат право да мислат дека ја „поседуваат“ својата сопруга. Оние со пониски приходи немаат таков его проблем.