Стил

(ФОТО) Имаат по стотици милиони: Кои познати на своите деца нема да им остават ништо во наследство

Многу холивудски ѕвезди своите деца ги лишија од наследство – од хуманитарни причини, а некои поради тоа што мислат дека толку пари можат само да ги натераат „да скршнат од патот“.

10 добри причини зошто читањето ќе ви биде од корист

Колку пати некој ви кажал дека читањето всушност е здраво? Да, добро прочитавте. Читањето го поттикнува мозокот да се развива и побрзо да работи, но влијае и на менталните способности, расположение и чувства. Дали се тоа е вистина?