Тип „кој го доведе социјалното дистанцирање до екстремност“, предизвика многу реакции

И покрај тоа што сè уште има такви кои не ја сфаќаат социјалната далечина доволно сериозно, од друга страна, има и такви што ја доведуваат во крајност.

Еден ваков пример беше снимен пред неколку дена во Англија. Авторот на видеото вели дека тој само отишол во продавницата кога наишол на овој човек, а видеото предизвикало различни реакции.

Додека некои ја фалеа неговата облека нарекувајќи ја безбедна, некои забележаа дека тој носи само една ракавица и го нарекоа трол. „Тој ќе се смее кога сите ќе се разболиме“, „кога дрогата ќе почне да делув…“, „моронот има корона на рацете“, се некои од реакциите под снимката.