Тој има урнебесен рецепт против коронавирусот (ВИДЕО)

Во време на самоизолација, многу меѓународни и локални познати личности се свртеа кон социјалните мрежи.

Некои овозможија да се напишат песни со обожавателите, како што е Бон Џови, некој рецитира додека готват, како Радет Шербеџија, а српскиот актер Драган Јовановиќ ги повика луѓето да и помогнат на планетата.

Имено, славниот актер ги поздрави жителите на Торник со надеж дека повеќето луѓе се во своите домови, на топли места и во самоизолација. А потоа, на урнебесен начин, ги советуваше луѓето како да ја симнат магијата од планетата Земја.

"Имам една магија за тоа како да помогнете. Не трае долго, но значи многу. Потребно ви е глобус и средство за дезинфекција. Може да биде во гел, а може да биде и седумдесет проценти алкохол. Ќе го земеме гелот и ќе ја исцедиме содржината кон глобусот, особено до области кои се заразени, односно области на кои се фрлени магии. За време на подмачкувањето, многу е важно да се каже 'Иш, иш корона' и исто така може да се каже 'Чао вируси, бај бај' или 'Чибу ковиде, чибу'. и речете: „Љубов, Љубов, достоинство, солидарност, чесност, правда. На крајот, затресете го глобусот со пеење“, рече тој.

Видеото го сподели актерката Анѓела Јовановиќ, неговата ќерка, а го сними Бранка Пујиќ, актерка и сопруга на добро познатиот актер.

View this post on Instagram

snimatelj: @brankapujic

A post shared by Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) on