Тренд

Емотивна порака од актерот после разделбата со познатата пејачка

Ѕвездата на филмовите „The Hunger Games“ Лијам Хемсвот, кој после 10 години се раздели со својата поубава половина, пејачката Мајли Сајрус, објави емотивна порака во која наведе дека не лут и дека и посакува се најдобро во животот.

Боб Гелдоф: „Идејата за коренот на идентитетот е најголемиот проблем на светот“

Боб Гелдоф, ирски музичар и познат светски хуманитарец, на една прес конференција изјави дека заеднички е возможно да се реши проблемот со сиромаштијата, кој сам по себе носи и други проблеми, помеѓу кои е и проблемот со идентитетот.