ВИСТИНСКИ ХОРОР: Бодибилдер искина пекторален мускул кревајќи тег од 220 кг.

Овие момци прво креваа 180 килограми, но работите тргнаа на лошо кога додадоа уште четириесет килограми на таа тежина. На застрашувачкото видео, пекторалната тетива на Рајан експлодира и е искината од коската и може да се види во моментот кога била целосно дислоцирана, кога и овој несреќен маж паднал на подот од агонија. Лери го организираше GoFundMe за да ги покрие трошоците за неговото лекување.

За неговата операција, која обично треба да трае еден час, беа потребни цели четири часа, бидејќи лекарите мораа да го реконструираат неговиот пекторален мускул, бидејќи тој ја оддели тетивата од коската, што резултираше во одвојување на мускулот од тетивата. 

По операцијата на социјалните мрежи објави: „Сè уште имам големи болки и целото тело ми е отечено - од глава до пети. Мојот стомак е надуен и исполнет со течност и воспаление, така што буквално може да се слушне како лула за време моите движења. 

Вистинскиот пат на рехабилитација и закрепнување започнува дури сега, кога се спроведуваат големите планови, кои морам да ги следам за да ја вратам оваа рака во секојдневна употреба, дополнително зајакнувајќи ја за да можам што побрзо да се вратам во теретана. Искрено се надевам дека сè ќе излезе како што треба и дека ќе се вратам во фазата на боди-билдинг во која бев и лифтингот на кој работев, конечно освојувајќи ја мојата професионална карта по неколку години до која бев многу близу“.


ФОТО: 9GAG