27 години се жалеа дека некој им ја краде храната од нивните домови: Кога го фатија крадецот открија нешто неверојатно

Кристофер Најт имал само 20 години кога одеднаш ја напуштил работата без да го извести својот шеф.

Тој не го вратил алатот што го користел за работа, ја искеширал платата и го напуштил градот. 

„Немав кој да кажам, немав пријатели, ниту се дружев со колегите.

Оттогаш, никој не го видел 27 години. 
Кристофер Најт не е лик на авантуристички роман, тој е крадец од шумата. Тој е денешен Робинсон кој заврши зад решетки.

Со денови возеше бесцелно од истокот на Америка кон север, останувајќи во евтини мотели.

Стигнал до родниот Мејн, каде поминал покрај неговиот дом. Тој возел додека имало гориво во резервоарот, подалеку и подалеку од цивилизацијата.

Конечно, тој ги фрлил клучевите од автомобилот и отишол во шумата со ранец и шатор.

„Не можам да ги објаснам своите постапки. Немав никакви планови кога заминав, не мислев ништо. Јас само го сторив тоа “.

Неговата цел беше да исчезне од општеството за кое не се грижеше многу. Кампуваше на едно место една недела или две, а потоа продолжуваше понатаму, не знаејќи каде е и не му беше гајле.

Единствениот проблем беше храната, но по десет дена глад, тој ги надмина моралните дилеми и започна да краде зеленчук од градините низ кои поминуваше.

Нејт реши да краде за да преживее, најпрво набљудуваше куќи, а потоа направи стратегија. 

Секој пат, тој го напуштал местото на кражба толку беспрекорно што се стекнувал со одредена репутација во полицијата. Изгледало како да покажува и да игра некоја чудна игра, вешто упаѓајќи во домовите и крадејќи многу малку.

Секоја кражба го држела сит две недели, а потоа ќе морал да направи нова набавка. И така 27 години се додека еден ден не беше уапсен за време на кражба од летен камп покрај езерото.

Неговиот публицитет се зголеми толку многу што 500 новинари во затворот го замолија за интервју. Филмската екипа сакаше да сними документарен филм, а една жена дури му предложи брак.


извор:beograd.in