АНТИЧКА МИСТЕРИЈА: Експеримент на руски научници ја открива вистината за ПИРАМИДИТЕ (ВИДЕО)

Не знаеме речиси ништо за пирамидите, колку и да звучи чудно! Почнувајќи од тоа како се направени, кој ги направил и зошто. Која е нивната функција. 

Сè што тврди модерната наука се уште е под превезот на мистеријата, со многу прашања на кои никој нема точни одговори. Постојат повеќе или помалку факти кои само ја продлабочуваат мистеријата стара колку и пирамидите.

Но, дали знаевте за интересен експеримент што беше изведен во институт во СССР кон крајот на 1940 -тите и кој требаше да ги докаже „посебните својства на пирамидите“, поточно обликот на пирамидите.

Според приказната, тамошните научници дошле до идеја набљудувајќи ја структурата на Големата пирамида во Гиза, како и сите оние што биле направени така што нивната висина е еднаква на должината на страницата и дека двете страни мора бидат целосно паралелно со север и југ…

Тие забележале дека просторијата во која било сместено телото на фараонот била секогаш на исто место. Тие, исто така, ги проучуваа информациите дека семе од растенија е најдено во некои простории, суви лисја кои се совршено сочувани... Покрај сето тоа, истражувачите додадоа бројни шпекулации кои тврдат дека ако ставите брич во десна реконструкција на пирамидата во Гиза, на местото каде што беше погребан фараонот, бричот ќе се изостри. Се тврдеше дека млекото пакувано во обликна пирамида не може да се расипе и само постепено ќе се претвори во јогурт.

Во овие квазинаучни трудови, најмногу на запад, пишуваше дека ако ставиш сребрен накит, пари, во сад во форма на пирамида, дека по некое време тие ќе станат сјајни како полирани.

Поголемиот дел од храната сместена во пирамидата нема да се расипе, туку само ќе се исуши.

Цветовите кои се сместени во пирамидата ќе траат многу подолго отколку во вазната, а кога ќе се исушат ќе изгледаат како кога биле свежи, нема да скапуваат.

По некое време, загадената вода во пирамидата станува за пиење, а семето никнува многу побрзо од вообичаеното, дури и без наводнување! Советските научници мораа да го проверат сето тоа.

Наводно, експериментот траел неколку години. Конечно, кога ги презентираше резултатите од експериментот, еден од менаџерите на проектот едноставно им рече на тогашните шефови:

- Не успеавме ништо да докажеме. Но, треба да правите пирамиди!

Набргу потоа, на европскиот и американскиот пазар се појави брич во форма на пирамида, а шведската компанија го преплави пазарот со својот производ во форма на пирамида, кој продаваше млеко и јогурт.

За некои богати луѓе, беа направени специјални пирамиди во кои тие останаа со часови. Некои дури тврдат дека се излекувале од забоболка и мигрена. Дури и многу посериозни болести.


извор:dnevno.rs