„Атомска бомба„- Крвта се заледува од судирот

Мирното утро во Лонг Бич, Калифорнија, беше прекинато од ужасни звуци и трескок. Зад воланот на „BMV“ беше пијана Марисела Овале.

Кога пристигна на обиколницата, таа продолжи да вози директно.Удри во ознаката и отокрна камен- карпа тежка 150 килограми, кој се стркала по улицата и удри во паркиран автомобил.

Несреќата е снимена од камера и вистинско чудо е што никој не е убиен.

Анхел Руиз живее веднаш до тој кружен тек. Тој го паркирал својот автомобил кој се оштети откако камената грамада од 150 килограми што го држеше сообраќајниот знак, удри во возилото.

- Звучеше како бомба. Истрчав и веднаш отидов да видам како е возачот. Потоа, го видов уништувањето што го предизвика “, рече Руиз.

За среќа, во тоа време немаше автомобили и немаше пешаци.

Марисела не е повредена, таа е уапсена под сомнение за пијано возење и и одредија кауција од 30 000 долари.

Еве како тоа изгледаше: