Дали мастурбацијата предизвикува опаѓање на косата: Познат лекар го има одговорот на ова прашање!

Мажите во дилема

Се повеќе мажи го имаат истото прашање - дали мастурбацијата може да предизвика опаѓање на косата, а лекарите конечно дадоа одговор.

Без разлика дали сакаме да признаеме или не, во последно време се почесто се зборува за последиците од мастурбацијата.

Така неодамна имавме можност да дознаеме која поза е најдобра за мастурбација, но и искуството на маж кој итно бил хоспитализиран поради ова задоволство.

Овој пат експертот за трансплантација на коса д-р Умар Ахмад открива дека мажите често го прашуваат дали мастурбацијата предизвикува опаѓање на косата.

Многумина од нив забележале ќелавост, а како што истакнува докторот, сè повеќе има луѓе кои ја поврзуваат ќелавоста со мастурбацијата. Како што открил, мастурбацијата може да предизвика опаѓање на косата, но под еден услов: ако го правите тоа премногу често.

Д-р Ахмад објасни дека витаминот А е важен за опаѓање на косата и дека мажот ќе мора да мастурбира без престан за да забележи каква било разлика. Ако постојано мастурбирате, тогаш вашиот проблем не е косата, забележува тој.

„Треба да имате прилично сериозен недостаток на витамин А за вашата коса да почне значително да опаѓа. Теоретски, ако премногу мастурбирате, косата може многу да ви опаѓа“, вели тој.

Доколку ви недостасува витамин А, лекарска препорака е здрава исхрана богата со витамини и минерали. Покрај тоа, постојат специјални додатоци во исхраната, но тие не треба да се земаат ако веќе консумирате здрава храна.

„Ако имате здрава и урамнотежена исхрана, веројатно не мора да одите по тој пат, но ако јадете брза храна два пати на ден, тоа би можело да биде нешто за размислување“, вели д-р Ахмад.


Фото насловна: Youtube - screenshoot - MonkeySee

Извор: мондо