,

Дали знаете кој тенисер ќе стане првиот милијардер?

Федерер се приближува кон својата прва милијарда, што ќе значи дека тој ќе стане првиот тенисер што ќе ја достигне оваа сума на пари ...

Роџер Федерер е навистина жива легенда кој сепак успева да не импресионира сите нас со својата моќна и извонредна игра. Благодарение на неговата кариера, Федерер успеа да направи богатство, а бидејќи има договор со компании како Ролекс, Уникло, Кредит Суис и Мерцедес Бенз, тој се приближи да заработи пари од една милијарда долари.

Се проценува дека Федерер собрал околу 900.000 американски долари во 2019 година, а наскоро ќе заработи и дополнителни 200 000 американски долари од договори за рекламирање кои штотуку ги потпиша, што значи дека ќе им се придружи на спортистите како Тајгер Вудс, Мајкл Џордан и Флојд Медер. Ова ќе значи дека Федерер ќе стане првиот тенисер во историјата што ќе стане милијардер.

Можеби ова е причината зошто Федерер сè уште не сака да замине во пензија, бидејќи е свесен дека има многу простор да заработи многу пари.