Дамиано се соблече гол, но видете го во женска секси долна облека: Сакам да бидам секси играчка

И додека светот е фасциниран од новата фотка на Дамиано, фронтменот на групата Манескин која победи на Евровизија оваа година, тој претходно изненади со уште поконтроверзна фотографија. 

На новата е гол, а гениталиите му се покриени со кошаркарска топка. На другата фотографија носи женска мрежеста долна облека и високи потпетици, а фотографиран е заедно со девојката од групата која всушност ја игра улогата на маж. Под фотката стои натпис дека сака да биде секси играчка.

Инаку, често носи женска облека и не се срами од тоа. Вели дека е уметност неговата работа и дека стилот исто така е можност да се презентирате себе си на разни начини.