Го криеше љубовникот на таван повеќе од 10 години, а потоа се откри нејзината шокантна тајна

Доли и Ото живееја среќно заедно многу години, сè додека не се случи една кавга што смени многу нешта...

Доли на Волбург Остерајх беше домаќинка во раните триесетти години. Таа беше во брак со Фред Остеррајх бизнисмен од Милвоки.

Во 1913 година, нејзината машина за шиење се расипа, па Фред испрати мајстор во домот за да ја поправи. Тоа бил Ото Санхубер и имал околу 20 години.

Кога Ото стигнал до домот на двојката, Доли го пречекала грозно облечена. Ама Ото станал нејзин љубовник со кој тајно се гледаа кога сопругот не беше наоколу. Тоа го правеа во нивната куќа, но и во хотелите.

По некое време, соседите почнаа да се прашуваат кој е мистериозниот човек, но Доли брзо успеала да им објасни дека тоа е нејзиниот полу брат.

Не и веруваа целосно, па таа излезе со нов план: Му предложи на својот љубовник Ото да живее со нив на таванот. Се разбира, за тоа никму ни збор!

Ото си дал отказ  од фабриката каде што работеше и се преселил во домот на семејството Остерејх. Никогаш не излегол од таванот, туку напишал книжевни дела во него со надеж дека еден ден ќе бидат објавени.

Пет години подоцна, Фред и открил на дека Доли дека се селат во Лос Анџелес. Доли нашла решение и за тоа. Таа одбрала куќа со поткровје каде нејзиниот љубовник сè уште ќе може да живее. Така, таа, нејзиниот сопруг и љубовникот живееле заедно уште 4 години.

Во 1922 година, Фред и Доли имаа голема кавга што ја слушнаал и Ото. „Љубовникот од таванот“ упаднал во просторијата со два пиштоли и го убил Фред. Доли и рекола на полицијата дека е убиен од провалник. Тие не и верувале, но не можеле да преземат никакви дејствија против неа затоа што немале никакви докази.

Таа се преселила во друга куќа каде што го поканила и нејзиниот љубовник Ото. Таа веќе немаше сопруг, но Ото сè уште билна таванот.

Таа, во меѓувреме, пронашла друга љубовник, адвокатот Херман Шапиро, но тој бил премногу зафатен, па си пронашла друг, Рој Клумб, кого го замолила да земе еден од пиштолите што Ото го користел за да го убие нејзиниот сопруг.

Таа се ослободила од вториот пиштол убедувајќи сосед да го закопа некаде во нејзиниот двор. Кога Доли и Рој се разделиле, тој гневен, решил да и открие на полицијата дека неговата поранешенаљубовница има пиштоли.

Сепак, повторно, доказите недостасувале. Овој пат полицијата не можела да докаже дека пиштолите навистина биле нејзини. Приказната се одвивала 7 години подоцна, кога адвокатот Шапиро раскинал со Доли и открил сè на полицијата.

Тој бил доста добро информиран затоа што во една прилика го запознал Ото кој му кажал што се случувало со годините. Ото бил ослободен поради застарување на делто, а Доли беше обвинета, но таа на крајот ја пуштија наслобода.

Така немирната љубовџика се спасила од затвор, но дури по нејзината смрт се обелоденил случајот.