Како изгледа животот во најголемото засолниште за Судниот ден? (ВИДЕО)

фото: HypeBeas

Youtube каналот „Кара и Нејт“ неодамна објавија специјално видео што им дава можност на сите да го посетат Vivios xPoint, најголемата заедница на пропаст, на суден ден...

Вратена во центарот на вниманието по глобалната пандемија, заедницата Vivios xPoint е претставена во средината на САД, каде што е сместена во поранешна воена база изградена во 40-тите и за време на Втората светска војна, за да складира муниција и арсенал. Воената база е создадена во Јужна Дакота, на два часа возење од Рапид Сити, за да се спречат непријателите да добијат пристап или да уништат оружје и муниција од двете страни - источните и западните брегови. Секој бункер беше одвоен на растојание од скоро 122 метри со цел да се спречи каква било верижна реакција кога експлозивите ќе бидат депонирани во објектот.

Видеото детално го опишува целосно празниот бункер, делата што се случија во него и конечно, последниот проект. Парот потоа интервјуираше неколку семејства кои живеат таму и во моментов ја претставуваат целата оваа заедница. Меѓу 575 бункери сместени на копно приближно половина од големината на Менхетн, во моментов има околу осум до девет постојани жители. Со цена од 35.000 УСД, останува да видиме уште колку од овие луѓе што го чекаат судниот ден ќе бидат подготвени да се преселат целосно во овие бункери и сите оние кои треба да издвојат големи пари за да си обезбедат еден таков „покрив“ над нивните глави.


извор:muskimagazin.rs