Како јајца од вонземјани: Може да ве изненади што е ова на фотографијата

Фотографиите потсетија на многу ксеноморфни јајца од вонземјани, барем онакви кави сме гледале во научно- фантастичните филмови. Но тоа беше нешто сосема природно. Поточно, на фотографиите е прикажана кинеска зелка во раните денови на пролетта, кога водата во надворешните слоеви се замрзнува и растенијата изгледаат прилично страшно како резултат.

Со оглед на тоа што жетвата на зеленчук беше обилна и затоа што невообичаено топлата зима доведе до намалена потрошувачка во Јапонија, многу земјоделци не се ни мачеа да соберат кинеска зелка од нивните полиња, оставајќи ги да скапат и да станат природно ѓубриво, пренесува Oddity Central. .

Земјоделецот ја забележал сличноста со јајцата од вонземјани, па решил да ја сподели на Твитер, а фотографиите станале вирални.