Која е разликата помеѓу проституција, „легална“ проституција, елитана и турбо: Кој ги купува услугите на проститутките?

Посветеноста кон проституцијата во професионален контекст направи поделба на најстариот занает и класифицирани проститутки по категории. Има такви кои повремено ја практикуваат оваа професија, честопати во форма на „скратено работно време“, но и оние кои се целосно посветени.

Од друга страна, нови термини и селекција се наметнуваат кога станува збор за справување со најстариот занает. Една од нив, која зафаќа најголемо внимание на јавноста, е - турбо проституција.

Ќе започнеме од најниската скала во категоријата, а тоа е улична проституција, која е претставена на одредени локации, погодно за запирање на автомобили, камиони ... каде проститутките обезбедуваат ефтини услуги под ризик за нивното здравје, но и нивните животи.

„Правната“ проституција е онаа каде што е скоро невозможно да се докаже плаќање за услуги. Имено, жените добиваат мали подароци, најстариот занает не е нивно примарно занимање, всушност, тие дури и не се занимаваат со тоа од која било основа. Имаат еден „клиент“ или мал број од нив. Без емоции и заради заработка или статус, тие се впуштаат во работи и со самохрани мажи и со оженети лица. Најблиску е да ги утврдите како спонзоруши.

Турбо проститутките се луѓе изложени на медиуми кои се појавуваат во реални емисии, некои талкаат во музички води, презентери ... и во суштина немаат основа за понатамошна кариера или официјална професија. Нивната цена расте пропорционално со нивниот изглед во медиумите. Естетиката е скоро неизбежно пренагласена и хируршко преобликување за да се здобијат со одредени и пожелни атрибути што предизвикуваат еротски нагони.

Елитната проституција, иако повеќето ја класифицираат со горенаведеното, е нешто сосема друго. Во овој случај, честопати, тие се високо образовани жени, некои се дури и во брак, тие се занимаваат со својата службена професија за која се школувале, а за дополнителни приходи обезбедуваат сексуални услуги на еднакви елитни клиенти според строго дискретен договор. Ако исто така се подложени на естетски процедури, тие изгледаат пристојно и не ја надминуваат границата на добар вкус.

Клиенти кои бараат ваков вид задоволство, за што плаќаат, се разликуваат во скоро идентични критериуми како продавачи на љубов. Постојат бескрајни мотиви, од љубопитност, фетиши, животни фази, видови забава ...

Дури и психолозите не можат да дадат прецизен одговор на прашањето зошто има проституција и зошто здрав и млад човек е подготвен да плати за да ја сподели друштво со кралиците на ноќта.