Колку регистрирани од коронавирус имаат екс Ју Републиките до сега: Бројките во пораст

Растат бројките на заболени од коронавирус од ден на ден и кај поранешните ЈУ Републики. Најголем проблем има Србија, со регистрирани вкупно 33,080 случаи, 744 починале, а се излекувале 31,536.

Потоа следи Босна и Херцеговина со вкупно 26,081 случаи, 790 починале, а се опоравиле 18,634.

Македонија е на третото место со вкупно 17,049 случаи, 710 починаа, а се излекуваа 14,186.

Хрватска има вкупно регитрирано 15,340 случаи, 257 почнале, а се опоравиле 13,815.

Црна гора има вкупно 9,138 случаи, 146 починале, а оздравеле 5,544.

Словенија е на последното место од оваа група со 4,694 случаи,143 починале, а се излекувале 3,168.

Косово пак, има 12683 случаи од почетокот на пандемијата до денес, 488 починале, а 8788 оздравеле.