ЛУДОСТ: Покривот на куќата не е на врвот...

Во моментов никој не живее во неа, но вели дека секој што живее ќе стане популарен.

Оваа куќа стана туристичка атракција, а многу луѓе застануваат да направат селфи пред уникатното живеалиште.

Според законите на гравитацијата, сè што оди нагоре мора да падне. Сепак, домовите на оваа листа се чини дека му пркосат на ова правило.
Многу архитекти се труделе да покажат дека гравитацијата може да се победи. Овие згради се наоѓаат во Европа, Азија, Австралија и Северна Америка, и се поим за редефинирање на значењето на „дом“ во многу аспекти.

Пензионираниот градежник (65) ја изградил превртената куќа и покрај тоа што неговата сопруга сметала дека идејата е „луда“.

Некои згради не' оставаат без зборови. Понекогаш можете да најдете различни интересни градби, и не се среќаваме често со такво нешто.

Човек по име Валдевино Мигел де Силва создаде нешто навистина фасцинантно. Тој изгради куќа што стои на покривот. Не е како класичните, затоа не може да помине незабележано.Тој е поранешен градител и живее во Бразил. Тој ја претвори својата идеја во реалност. Се разбира, многумина беа скептични и се смееја на неговата идеја. Не им беше јасно зошто прави такво нешто.

Тој не сакаше да се откаже од својата идеја. Ја направи куќата како што сакаше. Куќа која воопшто не изгледа обично. Покривот не беше на врвот. На овие слики можете да видите како всушност изгледала таа куќа.

Поради оваа појава многу се пишуваше за неа, стана многу популарна. Тој вели дека сакал да направи нешто поинакво и повозбудливо. Беше во пензија и сакаше да биде поактивен. Се посвети на тоа и успеа. Сега таа куќа е вистинска атракција.

Во моментов никој не живее во неа, но вели дека секој што ќе живее ќе стане популарен. Што мислите за ова?

извор:alo.rs