Маж и жена веќе 16 години донираат органи на ист човек: Кога лекарите ја дознаа ВИСТИНАТА, не можеа да се соземат!

Тери Херингтон од Пенсакола, Флорида, го повика Џефри Гренџер од Вациза кога дозна дека тој се разболел и дека итно му треба нов бубрег.

Гранџер објави на социјална мрежа пост за итноста на новата ситуација, а на Тери му се јавил приватно. Кога слушнал за проблемот, таа рече дека ќе му го даде. Гранџер ја праша дали е сериозна.

„Дали навистина мислите дека се шегувам?“, Беше вистинскиот одговор во вистинско време од Тери.

Тери не се шегувала. Покрај тоа, тоа беше нешто што морала да го направи. Затоа што, нејзиниот починат сопруг Брајан Херингтон живеел и живее, како што верува во телото на Џефри.

Брајан починал во 2004 година, откако претходно и рекол на сопругата слободно да донира некои од неговите органи ако на на некој му треба.

Во тие денови, на Џефри Гренџер итно му требаше бубрег и панкреас. Ја прочитала неговата исповед на Фејсбук и се скршила од тага. Таа сфатила дека овој човек е вреден затоа што тој цел живот им помагал на болните и децата.

Бубрезите и панкреасот на нејзиниот сопруг завршиле во Џефри во тоа време. Тогаш Тери се дружела со него и создала нераскинлива врска што продолжува и денес. Таа верува дека нејзиниот сопруг Брајан сè уште живее преку Гренџер.

Сега, кога и тој дониран бубрег престана да работи, Тери не се двоумеше да му го даде нејзиниот.

Д-р Марк Џонсон, хирург од болницата Шандс во Флорида, рече дека во 30 години искуство, не видел дека маж и жена му даваат органи на ист човек.

„Не можев да верувам во тоа. Не се чувствувавме добро на операцијата од премногу емоции кога дознавме за што се работи и дека после 16 години повтрно таа е таа која спасува живот. Овој бубрег од неа ќе одговара на Гренџер најмалку 10 години “, рече лекарот.

Така. Тери Харингтон уште еднаш го продолжи животот на Џефри Гренџер, а всушност таа ја оживеа вечната љeубов кон нејзиниот сопруг по трет пат.

Извор: Objektiv.rs