Најдлабокиот базен вреден за Гинис

The Deep Joy го држи Гинисовиот рекорд за најдлабокиот вештачки базен за нуркање со длабочина од неверојатни 40 метри. Токму затоа е еден од најомилените базени за нуркање. Тука нуркачите често вршат подготовки и вежби за нивните следни авантури бидејќи се во средина во која има релативно поголема контрола и безбедност. 

Базенот е креиран од италијанскиот архитект Емануеле Боарето и располага со топлина на водата од 32 Целзиусови степени, па така е многу пријатен за нуркачите. Погледнете како изгледа една подводна авантура во овој италијански базен.