Намерно отишол во затвор и го убил 70-годишниот цимер, стражарите плачеле кога ја слушнале причината

Шејн Голдсби од Велика Британија намерно направил кривично дело, за да заврши во затворска ќелија и тоа поради еден човек.

Украл полициско возило и влегол во конфликт со полицајците, по што успеал да стигне до затворот во кој се наоѓал Роберт Мунгер (70).

Голдсби до смрт го претепал својот цимер, а оваа случка која шокираше многумина се случи минатата година. Стражарите потоа упаднале во ќелијата и го нашле Голдсби со нож во раката.

„Ѓубрето е мртво“, рече тој, по што беше однесен во самица. Сепак, до пресврт дојде кога сите дознаа зошто го убил својот цимер.

„Не можеше да го преболи фактот дека неговата помлада сестра беше силувана пред седум години. Откако открил оваа година дека Роберт Мангер, кој е во затвор, стои зад тоа и седум други силувања, гледал како да влезе во тој затвор и да го убие. Знаеше дека после тоа убиство нема долго да биде надвор од затвор, но не му беше грижа. Кога го однесовме во самица, тој само кажа како се одмаздил за сестра му и дека сега може да живее како што заслужува“, рекол затворскиот чувар, признавајќи дека и тој заплакал кога слушнал зошто е убиен Мунгер.

Голдсби му се извини на семејството на Мангер на неговото судење за убиството.

„Можам да замислам како се чувствувате сите во моментов и колку ме мразите. Ве разбирам и им се извинувам на сите. Многу ми е жал што го изгубивте. Сепак, тој и го уништи животот на една девојка која повеќе не смее да излегува надвор. Не можев да го преболам тоа. Јас пораснав со неа, тој ѝ ја уби секоја желба за насмевка и радост со својот монструозен чин“, изјави Голдсби на судењето.


Фото: Kelso Police Department