Неверојатни портрети на припадниците на племето Сури: Инспирирани од природата

Претежно познати по обичаи кои се крајно болни за припадниците на племето: жените избиваат два долни заби за да стават глинена плоча во долната усна, додека мажите практикуваат сурова борба со стапови стапови, припадниците на племето Сури, од друга страна, се многу „нежни“ по природа.

Кравите им се многу важни, ги негуваат и ги чуваат, а нивното месо го јадат многу ретко - само во некои специјални прилики. Познати се и по тоа што го користат телото како плантно, и тие се многу талентирани во украсувањето на кожата (иако понекогаш може да биде многу болно - кога прават лузни заради убавина).