"Орален секс! Сакаш орален секс! Ќе го добиеш кога детето на соседот ќе прошета на Месечината!"

Астронаутот Нил Армстронг беше првиот човек кој стапнал на Месечината, и тогаш ја кажал светски познатата реченица:

„Ова е мал чекор за човекот, но голем за човештвото.

Потоа следеа неколку реченици, вообичаената комуникација со луѓето во контролата на летање во Хјустон.

И кога се врати во Аполо 11 откако одеше по површината на Месечината, рече нешто интересно:

„Со среќа, господине Горски!

Многумина мислеа дека реченицата се однесува на ривал на советскиот космонаут.

Но, беше утврдено дека нема господин Горски ниту во советската ниту во американската вселенска програма.

Со години, Армстронг го прашуваа на кого мисли кога рече „Со среќа, господине Горски!“, но Армстронг секогаш само се насмевнуваше...

На 5 јули 1995 година, во заливот Тампа, Флорида, Армстронг даде интервју со новинар кој повторно го праша за таа 26-годишна загатка.

Армстронг рекол дека господинот Горски неодамна починал, па Армстронг решил да ја открие тајната.

Кога бил дете играл бејзбол со другарите во дворот.

Неговиот пријател силно ја удри топката и таа одлета во градината на соседот, во близина на прозорецот од спалната соба.

Соседи беа г-дин и г-ѓа Горски.

Армстронг отиде да ја земе топката и кога се приближи до прозорецот од нивната спална соба, ја слушна г-ѓа Горски како му вика на нејзиниот сопруг:

"Орален секс! Сакаш орален секс! Ќе го добиеш кога детето на соседот ќе прошета на Месечината!"