Ова е најевтиниот хотел во светот! Чисто и удобно, а се наоѓа овде

Сместен е во мало место во Белорусија

Корона вирусот зароби стотици илјади луѓе во нивните домови, а многумина последен пат патуваа во 2019 година. Многу луѓе само фантазираа и читаа за патувања во последниве месеци, а ги гледаат и влоговите на YouTube. Еден од нив, стара две години, е повторно актуелна деновиве.

Снимено е од сопственикот на Јутјуб каналот „ Bald and Bankrupt“, Бенјамин Рич, кој ја започна својата голема кариера на ЈуТјуб со снимање на влогови во земјите од поранешниот СССР.

Едно од најгледаните видеа на неговиот канал е она за најевтиниот хотел во Европа што Бенјамин го посети во 2019 година. Хотелот се наоѓа во мало место во Белорусија и е толку евтин што воопшто нема име, вели Рич. Хотелот се вика „Хотел“.

Цената за една ноќ е 4 долари и 10 центи.

Бенјамин на следбениците на Јутјуб им ја покажа својата соба, која има фрижидер, ТВ, стол, кревет и скромна бања. Собата нема поглед, но, како што вели, тој таа е чиста и топла.

Според него, собата не треба да биде заклучена воопшто, бидејќи областа е многу безбедна. Рич беше многу задоволен од односот, цената и услугата во хотелот и рече дека тоа е совршено место ако треба евтино да преспиете и да го продолжите патувањето.

Фото: Youtube/screenshoot