Ова за жените е најатрактивно (и најважно) кај мажите: Пенисот дури на петто место

Откако откри кои особини и физички карактеристики на мажите се најпривлечни за жените, експертот Луан Вард открил и што бараат жените кај мажите.

Таа дојде до резултатите на ист начин како и претходниот пат, со спроведување истражување на нејзината Фејсбук група за синглови наречена She Said He Said. Жените се покажаа како најатрактивни за забавни, лојални и самоуверени мажи кои се сигурни и кои не се плашат да се шегуваат на своја сметка.

На врвот на списокот беше хумор со 19,3 проценти од гласовите, што значи дека е најважно за жените мажите да ги натераат да се смеат. Лојалноста и самодовербата или природната харизма се најдоа на второто место со комбинирано учество од 18,3 проценти од гласовите, додека чесноста беше трета со 17 проценти.

Интелигенцијата беше на четвртото место со 14,37 проценти, а потоа следува несигурноста со 12,4%. Писменост, т.е. знаењето за правопис е исто така високо рангирано на скалата.

Списокот исто така вклучува комуникација и амбиција и грижа.

Како и со мажите, Вард ги праша жените и за физичките карактеристики на мажот. И тука очите завршија на врвот на списокот, на второ беше насмевка, а потоа и убави заби. На четвртото место е висина, а на пето - пенисот.