По неговата смрт остана сенка од жена: Стиховите кои Марина му ги посвети болат како живи рани

Во една прилика, таа изјави дека по смртта на нејзиниот син, болеста за неа била „шега“ ...

Прославениот текстописец никогаш не се опорави откако Милош Радуловиќ, синот на Марина Туцаковиќ и Александар Фута Радуловиќ, беше пронајден мртов во семејна куќа во центарот на Белград.

Марина молчеше за оваа болна тема со години, до 2018 година, кога истакна дека за неа тоа е најлошиот ден во нејзиниот живот.

„Влегов во неговата соба и го најдов она што го најдов. Милош тогаш имаше 24 години. Беше први декември. Секогаш се плашев дека нешто ќе му се случи. Вашето дете оди на екскурзија, па се плашитеќе стигне. Секогаш имате страв за луѓето што ги сакате“, рече еднаш Марина. Милош легнал да спие пред 11 години, но никогаш повеќе не се разбудил. Кога Марина го пронашла неговото тело, тој бил помодрен, а брзата помош можела само да констатира смрт.

„Милош едноставно не се разбуди. Тој беше здрав и исправен на пладне, сѐ беше нормално. Стана да пие вода, и ми рече да го разбудам после четири, за да може да оди на фризер и да се подготви за дискотеката навечер. Меѓутоа, ога влегов во собата да го разбудам, го најдов неподвижен. Прстите веќе му беа модри. Не знам што се случи ... Не знам дали има нешто полошо од кога ќе го најдете вашето дете како лежи неподвижно во кревет“, рече таа.

Марина Туцаковиќ претходно им призна на медиумите дека му посветила само една песна на својот син Милош, „Мишо мој“, испеана од Ана Николиќ, а по неколку години ги негираше тврдењата дека песната на Наташа Беквалац „Илјада нула“ е посветена на нејзиниот покоен син.

„Ја напишав песната во мојот најтежок период од мојот живот, кога го загубив мојот син! Долго размислував кој може да ги пренесе овие силни емоции на публиката, а потоа изборот падна на Ана Николиќ“, рече Марина.

Текстот на песната оди вака:

"Mišo moj"

Kad ljudi vide me

Znam ja da pomisle

Da ono najgore, ipak sam prošla

Dobro se pretvaram

Sve živo zavaram

A svaka pomoć bi

Dobro mi došla

Sećanja sam zaledila

Al' nisam bol pobedila

Ne mogu više da zadržim bol

Ne pomažu tablete uz sav alkohol I plačem

Mišo moj

Plačem pred strancima

Još ukus tuge peče na mojim nepcima

Ne mogu više da zadržim bol

Ma neka sam sto puta ja slabiji pol I kada ostarim I kad posivi sve

Oči će mi biti od plača crvene

Nadaš se, ne nadaš

Al' ne možeš da znaš

Koliko koraka ko od nas ima

I kada prođe sve I kad sve nestane

Ostaju ožiljci u nama svima

Sećanja sam zaledila

Al' nisam bol pobedila

Ne mogu više da zadržim bol

Ne pomažu tablete uz sav alkohol I plačem

Mišo moj

Plačem pred strancima

Još ukus tuge peče na mojim nepcima

Ne mogu više da zadržim bol

Ma neka sam sto puta ja slabiji pol

I kada ostarim I kad posivi sve

Oči će mi biti od plača crvene

Ne mogu više da zadržim bol

Ne pomažu tablete uz sav alkohol I plačem

Mišo moj

Plačem pred strancima

Još ukus tuge peče na mojim nepcima

Ne mogu više da zadržim bol

Ma neka sam sto puta ja slabiji po

I kada ostarim I kad posivi sve

Oči će mi biti od plača crvene

Ne mogu više da zadržim bol

Ne pomažu tablete uz sav alkohol I plačem

Mišo moj

Plačem pred strancima

Još ukus tuge peče na mojim nepcima

Ne mogu više da zadržim bol

Ma neka sam sto puta ja slabiji pol

I kada ostarim I kad posivi sve

Oči će mi biti od plača crvene