Погледнете го видеото како „под рачна“ полетува Mig 29!

Пред само неколку недели светот го виде неверојатното полетување, под агол од речиси 90 степени, на Боинг 787-9 Dreamliner.

Меѓутоа, кога сите помислија дека екстремните пилотски „способности“ очигледно се завршени, пилотот на МиГ 29 направи нов пробив. На почетокот на полетувањето се оди со нормално темпо, моторите се форсираат, авионот полека се движи, добива брзина и токму кога ќе се симне од земјата, наеднаш пилотот добива сосема поинаква идеја за насоката на летот...


извор:balkanspress