Руси откопаа телото на германски војник: Она што го најдоа во близина на неговите коски предизвикува страшен ужас (ВИДЕО)

Кога ја видоа кутијата со куршуми, како да се сетија на сите ужаси од Втората светска војна

Втората светска војна го претставува најголемиот вооружен конфликт во историјата на човештвото, а најголемите битки се случија меѓу Германците и Русите.

Бројни тајни од периодот на тој конфликт се‘ уште не се откриени, a секој ден на Интернет се забележува зголемување на бројот на фотографии и видеа од археолошки ископувања на нешта и други работи од Втората светска војна. Овој пат, руските истражувачи ископаа коски и други остатоци од германски војник.

Група руски истражувачи го истражуваа теренот со детектор за метал, сигналот засилен над еден дел од површината што ја истражуваа, кога го ископаа сигналот од детекторот, го најдоа целиот скелет и предмети што ги носеше германски СС офицер за време на Светот Втора војна кој починал таму.

За време на ископувањето, во негова близина беа пронајдени разни предмети: плочка за СС, шишe за пиење, кутија за тутун, пушка, шлем, покажувајќи дека куршумот минал низ главата, но кога била пронајдена кутија со грст куршуми од автоматска пушка, на истражувачите им застана „кнедла во грлото“.


Кога ја видоа кутијата со куршуми, како да се сетија на сите ужаси од Втората светска војна, а исто така го почувствуваа ужасот и стравот со кои куршумите ги потсетуваат на она за што се грижи целиот свет секој час - појава на нов конфликт и војна.


Видео и Фото: Youtube