Стил

За сите родители: Зошто Стив Џобс во својот дом стриктно ограничувал користење на технологија?

Стив Џобс во светот е прогласен за „еванѓелист“ на развојот на дигиталната ера, но верувале или не, тој во својот дом ја забранил употребата на секаков вид технологија, дури и на неговиот популарен Ipod.

КОСТА ПЕТРОВ: Кога ќе почнеме да работиме на сопствената среќа, тогаш нема да озборуваме

Кој повеќе сака да озборува, мажите или жените? Дали преку секакви разговори на дневно ниво си ги лечиме фрустрациите? Дали сме свесни дека повредуваме некого? Имаме ли корист?

Квиз: Твојот карактер ја открива твојата идеална дестинација

Те привлекува луксуз, автентична архитектура или бескрајни песочни плажи? Се идентификуваш со традицијата, или пак повеќе си тип за добра забава? Преферираш долги прошетки, или уживаш во топлиот дом, сам или со најблиските.

Направете сами: Феноменална ѕидна ламба

Ако сакате да ја осветлите вашата тераса, ходник или да го збогатите ентериерот на вашиот дом, тогаш многу лесно можете да направите ѕидни ламби на доста ефтин начин...