Свештеник случајно се запали за време на бдение (видео)

Еден свештеник ја „загреа“ атмосферата повеќе отколку што требаше додека ја снимаше својата прва виртуелна служба.

Случајно го запали ракавот со црковна свеќа.

Симон Бич од Плимут не беше повреден за време на несреќата и беше во можност да ја пронајде смешната страна на целиот настан. Видеото покажува како тој се потпира за да го заврши последниот дел од неговата проповед, непосредно пред тој смирено да рече: „О, јас само што се запалив“.

„Само што почувствував дека мојата рака малку се загрева. Добро е што ми беа оштетени елекот и маицата, но немам никакви изгореници на раката “, рече тој.