Тест за оние со остро око: Можете ли да идентификувате 6 познати градби врз основа на само еден детаљ? (ФОТО)

Тестирајте ги очите и забавувајте се... Колку познати градби ќе препознаете?

Некои од овие згради беа дизајнирани да станат симболи на нивните градови, некои станаа - ако може така да се каже - случајно или неочекувано. Тие се наоѓаат на различни делови од светот, но толку се присутни во нашите животи што имаме впечаток дека ги гледаме секој ден.

Некои од нив ќе ги погодите веднаш, додека некои ќе ви бидат „на врвот на јазикот“... Тестирајте ги очите и меморијата... Колку точни одговори имавте?

ФОТОГРАФИИ:

1.

Биг Бен - Лондон, Велика Британија

2.

Колосеум - Рим, Италија

3.

Бурж ал Араб - Дубаи, Емирати

4.

Црква Саграда Фамилија - Барселона, Шпанија

5.

Лувр - Париз, Франција

6.

Аја Софија - Истанбул, Турција

фотографии:SHUTTERSTOCK