Уништија 1600 села и три града: Кинеското светско чудо кое соборува рекорди

За да се создаде ова кинеско чудо се преселени милиони луѓе, уништени се 3 града и 1.600 села. Хидроелектраната „Три клисури“ е една од најскапите инвестиции во историјата. Но, дали ова доведе до побавна ротација на Земјата?