(ВИДЕО): Како да оладите пијалок за само две минути?

Многу корисно

Не стигнавте  да го оладите пијалокот на време и не сакате да го разредете вкусот на омилениот пијалок со коцки мраз? 

Еве совет како да го добиете освежителното чувство брзо и лесно.

Потребно ви е: поголема чинија, коцки мраз и сол за готвење.

Ставете лименка со пијалок во тенџере со вода и мраз, како и две лажици сол. Поради солта, мразот ќе се стопи побрзо, но ќе бара дополнителен извор на топлина, што во овој случај е лименката. За само две минути, вашиот омилен пијалок ќе се спушти од собна температура на само неколку степени - идеалено за освежување!