За да не се чувствува различен: Татко си истетовира белег ист како на синот

Татко си направи тетоважа во форма на белегот на синот, за детето да се чувствува помалку само - тетовирањето траеше 30 часа 

Да се биде различен никогаш не е лошо, но за децата кои можеби се борат да се вклопат, чувството на нешто помалку од „нормалното“ може да биде болно и изолирано. Дерек Пру Jуниор знае од прва рака како е ова. 8-годишното дете, кое живее со своето семејство во Алберта, Канада, е родено со голем белег што покрива дел од градите, нешто за што секогаш бил свесен дека е овде, на него.
Но, неодамна, тој доби изненадувачки поттик за кревање на самодовербата кога татко му неочекувано направи соодветна тетоважа во форма на белегот за момчето за да се чувствува помалку сам.

Всушност, кога подоцна ја пренесе приказната за Си-Би-Си Њуз, тој рече дека татко му отишол и ја направил тетоважата тајно и му ја открил еден ден додека играл со своите сестри покрај хотелски базен.

Стоејќи крај работ на базенот, Дерек го повикал својот син во водата и кога момчето се свртело кон него, останало во чудо и дека паднал во базенот, со огромна насмевка на лицето.

„Бев среќен и бев малку збунет“, сподели Дерек малиот. „Не знаев дека ќе го направи тоа“.

За да ја заврши тетоважата, посветениот татко мораше да седи вкупно 30 часа додека Гиберт, тату мајсторот ја работеше својата магија. (И ако мислевте дека седењето мирно толку долго е тешко, обидете се да го сторите тоа додека иглата за тетоважа ве боди во градите.)

извор и фото: mom.com