Заради овој мал уред, ви доаѓа висока сметка за струја: Сите го имате

Дали знаете колку  троши wi fi рутерот?

Кога размислувате за работи што трошат многу електрична енергија во вашето домаќинство, веројатно нa ум не ви е скромен рутер со кој се поврзувате на Интернет.

Но, оставањето да биде вклучен целиот ден ќе троши електрична енергија, како и фрижидер.

Затоа, треба да обратите внимание на енергетските перформанси на рутерот пред да го купите и да бидете сигурни дека има најниска можна потрошувачка на енергија кога е вклучен и во режим на стенд бај.

Германската федерална агенција за заштита на животната средина (УБА) тврди дека ова е особено важно ако рутерот не може да се исклучи бидејќи користи и телефонска линија.

Во тој случај, советот е да се набави рутер кој има можност барем да го исклучи wi-fi- то кога не е во употреба.