Зошто никој не смее да ги открие своите желби и планови: Причината е едноставна!

Дали некогаш сте забележале дека јавноста многу малку знае за животот на навистина богатите и успешни луѓе? Тие имаат приватни авиони и вили на егзотични острови и, од друга страна, носат стара облека. Дали знаете зошто е така?

Многумина во почетокот би помислиле дека биле алчни или се плашеле дека некој ќе ги украде, но причината е нешто сосема друго.

Еден успешен човек објасни - вистинскиот успех не се рефлектира во тоа што ќе го објавите на сите и на разглас. На пример, неговите ќерки дознале дека нивниот татко имал приватен авион кога имале 30 години.

„Ако сакате да ја избегнете зависта на другите, прифатете ја тишината“, секогаш велеле бабите. Никој не треба да знае за вашите планови, желби, цели, успеси и падови. Ништо не смее да му објаснува на никого.

Ако им ги откриете своите планови на сите, автоматски повеќе нема да ве интересираат. Сите веќе ги знаат. Веднаш ја губите мотивацијата да работите на нив.

Запомнете:

1. Не е неопходно да им покажете на сите на Фејсбук дека сте среќни

2. Не треба да им покажете на сите дека сте депресивни за да поправите нешто

3. Не треба да им ги откривате на сите своите планови и желби да ги исполни

4. Не ви требаат одобрување од други луѓе за да започнете нешто

5. Не треба да го промовирате животот на Instagram за да им докажете на другите дека правите нешто

6. Не треба да го објаснувате и докажувате успехот

7. Потребна ви е тишина.

Ќе откриете дека ќе се чувствувате многу подобро, посамостојно, позадоволно и помирно. И што е најважно - ќе ги постигнете своите цели, пишува Bright Side.