Автомобили

РСБСП со апел: Брзото возење носи смрт на патиштата! Возете смирено и безбедно и почитувајте ги правилата за ограничување на брзината

Брзината е критичен и клучен фактор во сите сообраќајни незгоди и може да се каже дека токму од брзината зависи дали ќе се случи одредена сообраќајна незгода и какви ќе бидат последиците од сообраќајната незгода.