ДАЛИ ЗНАЕТЕ КАКО „СЕ ДЕРЕ“ КОАЛАТА? Тоа е најстрашниот звук, како од ПЕКОЛ! (ВИДЕО)

Коалите секако се едни од најслатките суштества на планетата.

Едноставно е убаво да ги гледате овие „Австралијци“ како џвакаат еукалиптус и безгрижно трепкаат со очите.

Сепак, ако некогаш сте чуле како звучат коалите, тие можеби нема да ви се допаѓаат барем за момент. Погледнете го видеото, сè ќе ви биде јасно.

Инаку, уште нешто не може да се почувствува преку снимањето - нивниот природен мирис. Служи како одбранбен механизам, а сведоците велат дека е толку страшно што е тешко да се издржи повеќе од неколку секунди.