Научникот вели: Вака ќе живееме по коронавирусот

Американскиот научник, писател и геолог  Грег Брајден тврди:

„Откако ќе заврши пандемијата, со сите нејзини последици врз здравјето на луѓето и економијата, малку по малку ќе се навикнеме на новата држава, која ќе ја сметаме за нормална“.

Научникот Грег Брајден претпоставува дека нашите животи ќе изгледаат поинаку и ќе бараат одредени јасни промени - во општеството, бизнисот (економијата) и начинот на живот на секој од нас.

На крајот на краиштата, начинот на кој функционираше светот досега е целосно неодржлив, потенцира Брајан.

По короната, ќе живееме повеќе локално. Сè што досега набавувавме од светот, ќе набавиме во некое тесно, локално подрачје, без разлика дали станува збор за храна, лекови или извори на енергија.

Но, благодарение на тоа, повеќе ќе ја цениме нашата заедница и обичниот човек.

Ќе биде предизвик, но секако предизвик за кој вреди да се живее. Во извесна смисла, ќе се роди нов човек.

Останува да се види како ќе нè смени искуството од коронавирус.

Секако, бидете мирни и оптимисти, но запомнете да се заштитите и да го зајакнете имунитетот. Мора да имате силе имунитет кој може да го победи коронависусот!