Оптичка илузија предизвика илјадници реакции на Фејсбук, што вие гледате?

На социјалните мрежи кружи оптичка илузија, која збуни многумина.

Оптичката илузија објавена на страната „вознемирувачки цитати“ на Фејсбук предизвика илјадници реакции. Што гледате?

Иако многумина гледаат кругови што се пресекуваат во оваа илузија, тие всушност се два концентрични кругови. Поради комбинациите на бои, на многумина им се чини дека се пресекуваат. Ако очитеве заболат како некои, подолу можете да видите како изгледа навистина.